Medica Istanbul
Bul. Vidoe Smilevski Bato 1-1/3, Tetovo 24/7 +389 44 344 414

Urologji

Urologjia është dega kirurgjikale që merret me sistemin urogjenital: veshkave, suprarenaleve, retroperitoneumeve, sistemeve të kullimit urologjik, fshikëzës, prostatës (BPH) dhe gjenitaleve të jashtme mashkullore (penisi, skrotumi). Të gjitha sëmundjet e sistemit urogjenital, dhe ka shumë, mund të diagnostikohen dhe trajtohen në MEDICA Stamboll. Sëmundjet më të shpeshta përfshijnë gurët e veshkave, tumoxrs (veshka, fshikëza, prostata, testikujt, etj.), Dhe natyrisht inflamacion. Ndër sëmundjet më të shpeshta në urologji janë sëmundjet e prostatës:

- Inflamacion

- Kanceri i prostatës

 

MEDICA Istanbul ofron metoda më të sofistikuara diagnostike:

 

- Imazhe rezonancë magnetike (MRI)

- Tomografia kompjuterike (CT)

- PET - CT

- Ultrasonografi

- Laboratori

- Cystoscopy me një cistoskop fleksibël (një metodë pa dhimbje dhe jo-traumatike)

- Urofluorometria

 

Diagnoza e kancerit të prostatës, si dhe biopsi e prostatës, bëhen duke përdorur një sondë me ultratinguj rektal, duke marrë së paku 10 mostra. Tumoret e fshikëzës janë gjithashtu sëmundje të zakonshme ku një diagnozë e saktë është bërë duke përdorur një cistoskop fleksibël. Trajtimet e këtyre tumoreve, si dhe trajtimi i prostatës së moshuar janë endoskopike.
Gurët në traktin urinar janë një nga sëmundjet më të zakonshme në rajonin e Ballkanit.

 

Brenda diagnostifikimit ne përdorim:

- X-rrezet natyrale

- I.V.U. -Ultrasound, CT dhe të tjerët.

 

Trajtimi është ekskluzivisht endoskopik sepse MEDICA Istanbul ofron një ureteronephroscope fleksibël që përdor lazer për thyerjen e gurëve në çdo pjesë të tubave të veshkave, fshikëzës dhe urologjisë.

Steriliteti mashkullor dhe mosfunksionimi ngrerë diagnostikohen dhe trajtohen duke përdorur metodat diagnostike më të sofistikuara (Doppler, etj.).

Të gjitha diagnostifikimet dhe terapitë e lartpërmendura, si dhe konsultimet dhe opinionet e dyta, ofrohen në MEDICA Istanbul nga Prof. Dr. Vladimir Georgiev.

Mjekët

Prof. D-r Vladimir Georgiev

Prof. D-r Vladimir Georgiev

Urologist
Lexo profilin