Сименс Acuson Антарес ехо апаратот е уред со многу напреден систем, модерен и нуди квалитетни слики со висок контраст 2D до 4D, со централизирана контрола и практично ракување. 2D слики технологија обезбедува висок квалитет и чистота на васкуларните структури, абдоминалните органи и многу други ткива кое се за набљудување.
Монитор со висока резолуција, боја и тастатура го направи ефикасен да се справи со јасни податоци и точни детали на различни органи и ткива. Сонди се универзални и содржат универзален стандард Мулти D групи и Hanafi леќа во 3D и 4D технологијата со нивен електронски избор.