12-канален ЕКГ со 112 мм печатен лист. BTL-08 MT Плус ЕКГ е комбинација на сите напредни функции на моделите од L-линија во компактен дизајн. Овој ЕКГ уред е погоден за широк спектар на корисници. Со екран на допир и колор, го прави печатењето со висок квалитет на ЕКГ.