Medica Istanbul
Бул. Видое Смилевски Бато 1-1/3, Тетово 24/7 +389 44 344 414
http://medicaistanbul.mk/wp-content/uploads/2018/08/edi-sterjo-574x605.jpg

Лични податоци

Д-р Еди Стерјо

општ хирург

Повеќе информации

Роден е на 28 септември 1978 година.
Завршување на основно образование во Мала Преспа, Р. Албанија и средно училиште во ДСМУ "Д-р Јован Калаузи" Битола.
Во 1997 година се запишува на Медицинскиот факултет во Скопје, а во 2005 година се стекнува со титула доктор по општа медицина. По завршувањето на специјализацијата, му е доделена титулата Специјалист по општа хирургија. Неговата супспецијализација по васкуларната хирургија е во тек.
Работно искуство го започнал во 2005 година како општ лекар во Поликлиниката Неуромедика, потоа во Специјалната болница за кардиохирургија "Филип Втори". По завршувањето на специјализацијата во општа хирургија, тој го надградува своето искуство во Првата приватна општа болница Ре-Медика, потоа во Градската општа болница "8 Септември", Клиничката болница "Аџибадем Систина", а потоа во Специјалната болница за хируршки болести "Филип Втори "специјалист по општа хирургија.
Учествувал на бројни семинари од областа на кардиохирургијата, како и активен член на Лекарската комора на Република Македонија, Црвениот крст на град Скопје, Здружението на кардиоваскуларни хирурзи на Република Македонија.
Во 2018 година се приклучи на тимот специјалисти од приватната болница МЕДИКА Истанбул Тетово, како специјалист по општа хирургија.
Ние гарантираме беспрекорно здравје!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin