Medica Istanbul
Бул. Видое Смилевски Бато 1-1/3, Тетово 24/7 +389 44 344 414
http://medicaistanbul.mk/wp-content/uploads/2018/06/Д-р-Петре-Кодовски-574x605.jpg

Лични податоци

Д-р Петре Кодовски

Специјалист хирург

Повеќе информации

Роден е на 12.10.1966година во Велес, каде што завршил основно и средно образование.
Во 1987година се запишува на Медицинскиот факултет во Скопје, Универзитет Св. Кирил и Методиј.
По дипломирањето, стажира како општ лекар во Галамедикус-Неготино, а потоа и во амбулатите во Градско, Богомила, Иванковци, Јаболчиште.
По завршената специјализација и шестмесешната специјализација за анестезија и реанимација на Клиничкиот Центар – Скопје, во 2001година почнува да работи како општ хирург на Клиниката за општа хирургија во Скопје, се до 2005година.
Во периодот од 2005-2010 година, работи како специјалист по општа хирургија во Општата болница во Велес.
Во 2008 година е назначен за Раководител на одделението за општа и дигестивна хирургија при Општата болница во Велес, каде што останува на таа позиција до 2016година.
Исто така, во 2012 година, назначен е и за Претседател на лекарското друштво во Велес.
Во 2018 година, му се приклучува на тимот на приватната болница МЕДИКА Истанбул Тетово.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin