Medica Istanbul
Бул. Видое Смилевски Бато 1-1/3, Тетово 24/7 +389 44 344 414
http://medicaistanbul.mk/wp-content/uploads/2018/07/aleksandra-georgievska-574x605.png

Лични податоци

Д-р Александра Георгиевска

специјалист по медицинска биохемија

Повеќе информации

По завршувањето на основното и средното образование, своето понатамошно образование го продолжува на Медицинскиот факултет во Скопје, Универзитет Св.Кирил и Методиј.

Во 2005година дипломира на Медицинскиот факултет во Скопје и се стекнува со звање Општ лекар. Од 2005година до 2013 година работи како доктор по опшра пракса во ПЗУ Биохем Медика-Скопје, а по завршената специјализација по медицинска биохемија,  работи како специјалист по медицинска биохемија во ПЗУ Биохем Медика-Скопје, потоа во ПЗУ Професор Христова-Скопје.

Во 2018 година му се приклучува на тимот на специјалисти во МЕДИКА Истанбул Тетово како доктор специјалист по медицинска биохемија.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin