sq mk en

Prof. D-r Ninosllav Ivanovski

Specialist internist dhe nefrolog

Prof. D-r Ninosllav Ivanovski

Prof. D-r Ninosllav Ivanovski është specialist, internist dhe profesor i rregullt i Fakultetit të Mjekësisë në Shkup. Profesor shoqërues në Fakultetin e Mjekësisë Kremlin Bicetre në Paris – Republika e Francës. Në të kaluarën ishte udhëheqës i repartit për transplatimin e veshkëve në Klinikën nefrologjike.

Themelues dhe pioner i transplatimit të veshkëve në Republikën e Maqedonisë, së bashku me Prof. D-r Zhivko Popov dhe Prof. D-r Perko Kolevski.I specializuar për:Nefrologji të përgjithshme, sëmundje kronike e veshkëve, hipertension arterial, veshkët dhe kontrollë sistematike, kalkulozë e veshkëve, anomali të lindura të veshkëve dhe kanalëve urinare, diabeti dhe nefropatia diabetike,  tumoret e veshkëve dhe kanaleve urinare, transplatimi i veshkëve, pregaditja e të sëmurëve për transplatimin e veshkëve, pregaditja e dhuruesve të veshkëve, ndjekja e të sëmurëve me veshkë të dhuruar, shërimi i të gjitha komplikacioneve të mundshme të të sëmurëve me veshkë të transplatuar,  diagnostifikimi dhe trajtimi i proçeseve të refuzimit, shërimi i infeksioneve urinare të organit të transplatuar, konsultime për kushtet dhe dhënien e mundshme të veshkëve.

Aftësitë që i disponon: ekotomografi me dopler të veshkëve, ekotomografi me dopler të veshkës së transplatuar. 

Pyetni mjekun tuaj